Stap Over Naar Een Natuurlijke Deodorant Zonder Aluminium

Geplaatst door Team Echt Eco op

Denk je er al een tijdje over om een deodorant zonder aluminium te proberen? Krijg je steeds meer jeuk van die good old deorollers? Ben je het zat om steeds de chemisch ruikende walm van je spuitbusje te inhaleren? Voordat je die stap neemt, is het handig om te begrijpen wat er gebeurt als je stopt met het gebruik van een anti-transpirant en overstapt naar een natuurlijke deodorant. Dit is wat je moet weten...

Deodorant versus anti-transpirant -  wat is het verschil?

Anti-transpiranten veranderen de natuurlijke transpiratie van de huid. De aanwezige aluminiumzouten zorgen ervoor dat je zweetklieren geblokkeerd worden om zo het transpireren te verminderen. Je zweet wordt als het ware tegengehouden dus die gele zweetplekken in je kleding zul je dan in mindere mate krijgen.

Natuurlijke deodorants daarentegen werken anders. Ze veranderen de transpiratie niet, wat een natuurlijke reactie is van het lichaam om af te koelen. Een natuurlijke deodorant is aluminiumvrij en neemt vocht en onaangename geurtjes op. 

Dus als je overstapt naar een natuurlijke deodorant, moet je lichaam zich weer aanpassen en wennen aan transpiratie. Dit is waar de ontgiftingsfase om de hoek komt kijken. Dit proces kan enkele dagen tot enkele weken duren. Tijdens deze aanpassingsperiode kun je merken dat je meer gaat zweten en dat je zweetgeur gaat veranderen. Of misschien ben je een van de gelukkigen die het verschil niet zal merken! 

Tips bij de overgang naar een aluminiumvrije deodorant

Hier zijn enkele handige tips om probleemloos de overgangsfase doorheen te komen en je zweet en geur te verminderen:

1. Kies een koelere, minder vochtige tijd van het jaar. Herfst, winter en lente zijn allemaal goede tijden om over te schakelen!

2. Houd het schoon. Maak je oksels aan het einde van de dag schoon met milde natuurlijke zeep en warm water. Zorg ervoor dat je je oksels goed afdroogt nadat je uit de douche bent gekomen, want overtollig vocht kan de geur verergeren.

3. Scrubben. De beste manier om te scrubben is door 2 a 3 keer per week een zacht washandje of scrub te gebruiken. Door de dode huidcellen eraf te halen zul je minder ruiken.

4. Appelciderazijn. Breng een klein beetje appelciderazijn aan op een wasbaar wattenschijfje of katoenen mini-handschoentje en dep je oksels om de pH-waarde van je oksels te verlagen en slechte bacteriën te remmen die een onaangegename geur veroorzaken. Laat het drogen in de lucht en breng daarna je natuurlijke deodorant aan.

5. Draag natuurlijke vezels. Het dragen van natuurlijke vezels in vergelijking met synthetische stoffen kan een enorm verschil maken in de geur van je zweet! Synthetische kleding neemt minder zweet op en kunnen op hun beurt meer vieze luchtjes veroorzaken. Probeer in plaats daarvan katoen, linnen of bamboe.

6. Drink genoeg water. Het is belangrijk om goed gehydrateerd te blijven, vooral omdat je de eerste weken wellicht meer gaat zweten.

7. Vaker aanbrengen. Als je een dagje onderweg bent, neem je deodorant dan mee en breng hem een ​​paar keer per dag opnieuw aan.

8. Wees geduldig. Geef het minstens een maand om ervoor te zorgen dat je lichaam genoeg tijd heeft gehad om zich aan te passen.

Ontdek ons complete aanbod van natuurlijke deodorants zonder aluminium!

Bron: Switching to An Aluminum-Free Deodorant


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →


Laat een reactie achter

Let op: Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.